sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lukutehtävä A #1

Lukemani teoksen ihmisten elinkeinot ovat melko tavallisia ammatteja. Teoksessa esiintyy muun muassa rekkakuskeja, maanviljelijöitä ja baarin pitäjiä. Tapahtumapaikka Wyomingin olosuhteet tuovat oman kirpeän lisänsä ihmisten arkeen ja ammatinharjoittamiseen.

Ihmisten elintavoissa on eroja, sillä toiset hahmot suhtautuvat elämään eritavoin kun toiset. Joku saattaa istua paikallisessa baarissa joka ilta ja polttelee askin savukkeita päivässä ja lähtee töihin vain parin tunnin yöunilta. Toinen hahmo taas pitää yllä kuntoaan ja elää terveellisen kaavamaisesti päivästä toiseen.

Joissakin kirjan novelleissa hahmot kamppailevat toimeentulostaan ja kertomus rakentuukin sen ympärille. Toisissa novelleissa taas on hyvinkin helposti toimeentulevia henkilöitä. Varallisuuserot ovatkin melko suuret kun ajattelee kokonaisuutta.

Novelleissa ei juurikaan kuvata teknologiaa, mutta kyllä siellä esiintyy puhelimia ja televisioita sekä lasten konsoleita. Teknologia on kuitenkin jätetty hienosti oikean elämän varjoon, mikä tänä päivänä ei ole niin tavallista.

2 kommenttia:

  1. Huomiosi kirjan teknologian harvinaisuudesta oli todella mielenkiintoinen. Itse en olisi varmasti keksinyt edes kiinnittää huomiota siihen.

    VastaaPoista
  2. Kiteytit hyvin tiedon elinkeinoista kirjoituksessasi. Analyyttistä tekstiä piristi kuvaileva tyyli.

    VastaaPoista