sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lukutehtävä B #2

Teoksen kerronta on mukavan erilaista kun verrataan joihinkin suomalaisiin teoksiin. Kerronnassa käytetään paljon värikkäitä ilmauksia ja henkilöiden puhe on heidän suihinsa sopivaa. Kertoja ei keskity vain yhteen asiaan kerrallaan vaan luo joka tilanteesta yleiskatsauksen ja sitten vasta siirtyy asiaan. Kertoja on kaikkitietävä ja ottaa kantaa asioihin useista eri näkökulmista.

Teoksen kieli sopii hyvin aiheeseen ja on juuri sopivaa kirjaan. Kirjoittaja on tiennyt juuri mistä kertoo ja miten asiat ovat oikeasti. Hän on osannut kertoa yksityiskohtaisesti eläimistä ja luonnosta, teoksen lukemisen jälkeen on jäänyt mieleen monia uusia eläinlajeja ja karjarotuja.

Hahmot puhuvat juuri niin kuin he puhuisivat tosielämässäkin. Esimerkkinä, jos hahmo on rouhea maanviljelijä mies, hän puhuukin juuri niin ja käyttää erilaisia sanoja ja lausahduksia kuin esimerkiksi kylän kauppias.

Kerronta on mielestäni erittäin onnistunutta, vaikkakin joissakin kohdissa yksityiskohtaisuus saattaa tuoda vähän haastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti