sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lukutehtävä A #2

Teoksissa ihmissuhteita on kuvattu mielestäni hauskan vähäeleisesti. Kuitenkin on selkeää, että Wyomingin ihmiset tarvitsevat toisiaan tullakseen toimeen.

Miesten ja naisten väliset suhteet ovat lujia. Miehet eivät pidä naisia heikompina, sillä naisetkin joutuvat tekemään rankkoja töitä ja miehet ja naiset ovat siis yhdenvertaisia. Sukupuolten välillä vallitsee kunnioitus ja suurin osa hahmoista on parisuhteessa tai ainakin haaveilee siitä.

Perhesuhteissa on vaihteluja novellien välillä. Joissakin perhe on se mihin nojaudutaan joka asiassa ja perheen eteen tehdään mitä vain. Otan vastakohdan esimerkiksi novellin, jossa mies on eronnut vaimostaan ja vaimo on muuttanut pois parin kahden pojan kanssa. Mies on katkera perheelleen ja ei juurikaan pidä heihin yhteyttä. Kuitenkin poikien kasvaessa isä menee heitä tapaamaan, mutta perhe ei ole enää tietenkään kuin ennen, koska suhteet ovat muuttuneet.

Wyomingin asukkaiden väliset suhteet ovat hauskaa luettavaa, sillä kaupunki on hitsautunut enemmän yhteen kun yksikään tietämäni kylä. Asukkaat auttavat toisiaan yli vaikeista ajoista ja toimivat yhdessä. Asukkaat tuntevat toisensa aikojen alusta ja on mielenkiintoista lukea, kun jollain tulee takaumia jostain menneestä.

1 kommentti:

  1. Teit hyviä huomiota ihmissuhteista ja pidin siitä, että toit myös oman mielipiteesi esille.

    VastaaPoista